Ik heb m’n digitale camera nu iets meer dan twee jaar, en hoewel ik er erg blij mee ben, heb ik er toch 1 probleem mee:

Juist ja, de grootte van al die spullen. Mijn fototas is nou niet echt iets wat je gewoon even meeneemt, en zelfs wanneer ik hem bewust meeneem begint zo’n tas na een paar uur lopen behoorlijk zwaar en vervelend te worden. Dit resulteert in het of helemaal niet meenemen van m’n camera, of het meenemen van m’n body + de 17-40, los in m’n rugzak. Niet echt helemaal een ideale situatie.

De dag voordat ik naar Montpellier ging had ik zo iets van: eigenlijk is een ultra-compact voor erbij misschien wel iets: ik had weinig zin om m’n camera naar Montpellier mee te nemen. Maar aan de andere kant: een fototoestel bij je hebben is misschien ook wel weer handig. Dus die ochtend maar eens naar de Mediamarkt gegaan en voor mij de meest voor de hand liggende ultra-compact gekocht: de Canon Ixus 850 IS. Klein, 28mm wide lens, Image Stabilisation, wat wil je meer? Een 2 GB kaartje erbij (voor maar 22 euro, ik heb serieus overwogen om vanwege de lage prijs meerdere kaartjes te kopen, maar ja, wat moet je ermee?).

Dat is toch wel even een verschil…

Ik heb hem nu een maand ofzo, en ik ben er echt super-blij mee. Echt iets wat ik veel eerder had moeten doen. Ik heb nu gewoon altijd een camera bij me, en dat de kwaliteit iets minder (ok, de kwaliteit is redelijk significant minder) is eigenlijk van minder belang: op het moment dat de kwaliteit er toe doet, heb ik m’n spiegelreflex, en op het moment dat de grootte er toe doet, heb ik m’n Ixus (een kwalitatief iets mindere foto is altijd beter dan helemaal geen foto omdat je gewoon geen camera bij de hand hebt…).