De parkeergarage in Praag is een beetje vreemd. Of, beter gezegd: de sensor waar je je ‘proximity key tag‘ voor moet houden om de deur te laten openen zit op een beetje rare plaats. Nou ja, tenzij je een full-size SUV hebt, dan zit hij goed. Maar mensen met een normale auto moeten dus een halve meter omhoog, en een halve meter links buiten het raam hangen om de deur te openen. Niet echt handig dus.

Dus vorig jaar zijn we (mijn vader en ik) eens op zoek gegaan naar een oplossing… Eigenlijk wil je een soort van stokje fabriceren waardoor je gewoon in de auto kan blijven zitten. Maar goed, waar vind je zoiets? Bij Obi natuurlijk (en tsja, daar kwamen we toch al 2x per dag gemiddeld… :)). Dus maar lopen zoeken, en lopen passen, meten, kijken, bedenken, tot ik semi-grappig zei: is dat niet iets? Wijzend op een opplak-nep-antenne voor op je auto (we waren inmiddels aanbeland op de do-it-yourself pimp-your-ride afdeling…). Twee seconden later bleek het idee eigenlijk niet eens zo heel erg slecht. Tien seconden later zaten we de verschillende opplak-nep-antennes te vergelijken en we komen tot de conclusie dat de Golf GTI nep-antenne het beste is… Voor de zekerheid nemen we ook nog maar een iets ander model mee.

Maar ja, hoe ga je twee van die dingen onbeschaamd afrekenen? We besluiten onze gok te wagen bij een enigzins op leeftijd gekomen mevrouw (jaja, vooroordelen… kom maar op :)). We hadden nog wat ander klein grut, dus we hadden goede hoop dat we hiermee weg konden komen…. Eens even kijken… schroevendraaier, 20 kronen, bitjes 80 kronen, rolletje plakband 40 kronen, nep-antenne… he? hoe duur is die nep-antenne eigenlijk? De cassiere weet uiteraard een oplossing voor dit vraagstuk en 0.1 seconde later roept ze zo luid mogelijk door de bouwmarkt: “Weet iemand hoe duur deze oppak-nep-antennes zijn”. Heerlijk subtiel…

In de auto op de parkeerplaats beginnen we de nep-antennes te bestuderen en uit te pakken om op 1 van beide de proximity key tag te plakken. De persoon die in de auto tegenover ons zit, bekijkt het hele schouwspel verbaasd en vol ongeloof. Maar ja, we kennen gelukkig toch niemand, en zeg zelf, het is eigenlijk super handig (en eigenlijk is het verhaal (wanneer je het een beetje opklopt ;)) best leuk…):