Toen ik laatst toch in de stad was en langs de A-Mac kwam heb ik maar meteen een mini-dvi naar dvi kabel gekocht voor m’n MacBook.

In mijn visie die ik op dit moment heb over m’n nieuwe PC-setup (maar die verandert nogal eens….) ga ik voor het gewone mail- en surf-werk gebruik maken van m’n MacBook, maar dan wel met een externe muis/toetsenbord/monitor.

Op de MacBook zit een mini-dvi poort, waarbij, als je hem wilt gebruiken, je altijd vast zit aan een adapter. Wat een ontzettend slecht systeem zeg! Kijk, dat je 19 euro moet betalen voor twee stekkertjes met een stukje kabel ertussen is tot daar aan toe, maar waarom?

– Er is gewoon een standaard om monitoren aan te sluiten, dus waarom zit er niet gewoon een DVI-I poort op een MacBook? Het lijkt me gewoon een no-brainer: DVI aan te sluiten zonder verlengstukje, legacy systemen aan te sluiten via verloopje….

– Zo’n kabeltje ziet er gewoon niet uit. Zo’n Mac ziet er esthetisch best acceptabel uit, en dan krijg er je als je een externe monitor wilt aansluiten zo’n verloopstukje tussen. Jammer.

Overigens, Apple is niet de enige met rare ideeen over video-aansluitingen op een laptop hoor. Mijn spik-splinternieuwe Dell D620 (en voor de nog nieuwere D630 geldt hetzelfde): alleen een analoge VGA uitgang. Hallo???? Wie is daar nou weer verantwoordelijk voor?

Nog een erge notebook kwaal: 2 USB poorten ofzo… Waar blijft de fabrikant die een notebook uitbrengt met de volgende uitgangen:

– 2x DVI-I

– 1x stroom

– 1x UTP

– 8x USB

– 2x eSata

Dat past volgens mij makkelijk, en lijkt me een stuk nuttiger dan die nutteloze seriele poort, VGA poort, modem, etc.