Vrijdag toen ik thuis kwam en in m’n slaapkamer keek (geen idee meer wat ik in m’n slaapkamer wou doen), lag m’n lamp op de grond. M’n eerste gedachte was nog: huh, wat doet die lamp daar? Een paar seconden later: hoe is die lamp daar terecht gekomen. Ik kon eigenlijk niet anders concluderen dat m’n lamp gewoon compleet van m’n plafond gevallen was, blijkbaar… Het wonderbaarlijke was dat de glazen kap een val van 2.5 meter heeft overleefd.

‘t draadje uit het plafond zag er in ieder geval nog een beetje hoopvol uit…

Zondag toch maar eens gekeken wat er nou precies aan de hand was. Blijkbaar hing de lamp altijd al een beetje verkeerd. Het haakje zat in het verlengde van de gleuf waar het haakje doorheen moet bevestigd. Met andere woorden, wanneer het haakje een paar mm naar achteren zou komen, dan zou de lamp vallen. Goh… Je zou er bijna op kunnen wachten :)

Uit nieuwsgierigheid, en voor de zekerheid ook maar eens de lamp in m’n woonkamer gecontroleerd. En ja hoor, ook die was op die manier bevestigd… (op zich heb ik bij het ophangen in ieder geval wel consequent prutswerk opgeleverd!). Toch wel een beetje geluk dat de lamp in m’n slaapkamer gevallen was… wanneer de lamp in m’n woonkamer gevallen was was ie waarschijnlijk dwars door m’n glazen salontafel gevallen…

In de woonkamer was de fix vrij simpel: haakje even 90 graden draaien en klaar.

In de slaapkamer was het daarnaast ook weer het stroom aansluiten. Vrij triviaal klusje eigenlijk (bruin uit m’n plafond aansluiten op bruin van de lamp, en blauw uit m’n plafornd aansluiten op blauw van de lamp – en zelfs al zou je dat verprutsen dan werkt een lamp nog steeds :)), maar ‘t blijft toch wel een beetje vreemd… met 230 V spul werken. Allereerst natuurlijk even gekeken of er nog stroom opstond, door middel van een spanningszoeker. En om de spanningszoeker te checken eerst even gecontroleerd of de spanningszoeker niet kapot was door dat ding in een stopcontact te stoppen. Dat is echt best wazig: ‘t ging echt tegen al m’n instincten in om een schroevendraaier in een stopcontact te steken (misschien is dat ook maar goed ook… :)). Ik weet dat ‘t geen kwaad kan, maar ‘t blijft vreemd…

Maar goed, nadat ik voor de 3e keer verzekerd had dat er echt geen stroom opstond was het een kwestie van een paar draadjes bij elkaar klikkken, en alles weer ophangen. En geheel tegen alle verwachtingen in deed zelfs de lamp die erin zat er nog… Niet verwacht dat een lampje ook een val van 2.5 meter zou overleven…