Inmiddels is het een jaar geleden sinds ik overgestapt ben naar contactlenzen. Dus het is eigenlijk wel weer eens tijd voor een terugblik.

De eerste week was zeker wennen. Het in- en uitdoen was zeker wennen :) Maar eigenlijk duurde dat een tijdje, tot ik blijkbaar een bepaald truukje doorhad, en sindsdien kost de voorbereiding nog het meeste tijd.

Het kijken zelf was ook wennen, je beeld is anders, het beeld lijkt meer op het beeld wat je hebt zonder bril, maar dan wel scherp. Maar aangezien je je hersenen heel mooi kan foppen ga je wennen aan het beeld wat je ziet wanneer je een bril op hebt. Dus opeens is alles groter (terwijl het eigenlijk andersom is: in het verleden was alles kleiner). Maar na een korte gewenningsperiode heb je daar eigenlijk weinig last van. Ik kan me nog wel herinneren dat ik in het begin echt best wel veel moeite had om te bepalen of iets in een tas zou passen of niet :)

Ik ben echt extreem tevreden over Lens. Hun service is echt top! Elk half jaar controle, en dat is eigenlijk best wel fijn… ik blijf het eigenlijk toch best wel een beetje eng en tegennatuurlijk vinden zo’n stuk plastic op je oog.. Ze nemen voor al je vragen en opmerkingen ruim de tijd.

In het hele jaar eigenlijk maar 2 ‘incidenten’ gehad… begin dit jaar waren opeens beide lenzen verdwenen na een heat karten. Blijkbaar kunnen lenzen daar toch niet zo goed tegen. En een paar weken later was 1 lens wel vrij structureel irriterend. Dus die heb ik na 7 dagen vervangen door een nieuwe. Toen ik dat tijdens een controle aangaf (om te verklaren waarom ik na 5 maanden langs was gekomen ipv na 6 maanden…), kreeg ik (ongevraagd) een gratis vervangende lens (die paar euro zal me echt een zorg zijn, maar ‘t is wel erg netjes!).

Eigenlijk, is de overstap op contactlenzen wel zo ongeveer de beste beslissing uit 2007 geweest…