Toen ik ruim 3 jaar geleden m’n appartement kocht, woonde ik in een gemeubileerde studio (en daarvoor in een studentenkamer). Met andere woorden: ik had vrij weinig meubels. Toen ik ging verhuizen heb ik dus voor m’n woonkamer eigenlijk alles nieuw gekocht. En ik heb de inhoud van m’n studentenkamer in m’n slaapkamer geplaatst (bed, kast, bureau, en dan heb je het eigenlijk wel gehad… :)), met de gedachte: dat komt ooit wel een keer.

Begin dit jaar heb ik eindelijk m’n complete slaapkamer vernieuwd. Maar eigenlijk bleef het steeds 95% af: er hingen nog steeds geen foto’s aan de muur :) Ik had inmiddels al een tijdje de lijsten gehaald. Maar van foto’s uitzoeken die aan de muur konden, daar kwam het maar niet van. Nou ja, uiteindelijk toch maar een paar foto’s laten vergroten, en die vorige week opgehaald.

Vorig weekend dus heel druk bezig geweest met het boren van gaten in m’n muur :) ‘t is dan alleen een beetje jammer wanneer je er zondag achter komt dat je geen goede schroeven meer hebt (met een relatief grote platte kop, zodat je de lijsten kan ophangen…). Dus m’n ophangpoging vorig weekend voortijdig moeten staken. Maandag goede schroeven gekocht. Nou ja, ik vond 5×50 mm schroeven best groot voor m’n 6 mm SX6 pluggen, maar volgens het doosje kon het… (en eigenlijk waren dat de enige schroeven met platte kop die langer dan 2.5 cm waren) Nou ja, niet echt dus… 1 van de 3 lukte mij om de schroef er ver genoeg in te krijgen, maar de overige twee schroeven gingen (zelfs met het geweld van een 600W boorhamer in combinatie met een bitje…) er niet in. Blijkbaar niet ver genoeg geboord, of niet goed genoeg uitgezogen. Aangezien ‘s avonds het boren in muren niet heel erg leuk is voor je buren, kon ik weer een halve week wachten….

Maar dit weekend kon ik dus weer een nieuwe poging ondernemen. Pluggen eruit geboord, en het gat verder geboord. Nou ja, bij 1 van de 2 dan… Bij de tweede veranderde de plug in een warme plastic massa die goed het gat vulde. M’n boortje met een stanleymes weer een beetje plastic-vrij gemaakt, maar het lukte me niet om verder in de muur te komen. Nou ja, plan B: gat 3 cm lager dan het originele gat. Tadaa… dat lukt wel. De poging om nu de schroeven erin te krijgen lukt nu beter (lees: net). Misschien een beetje overkill om een paar lijstjes op te hangen, maar ja, als ik iets doe, dan doe ik het goed :)

Nou ja, uiteindelijk is het dan toch gelukt op m’n foto’s op te hangen, en is m’n vernieuwde slaapkamer officieel ‘af’!

Met in totaal ongeveer 4.1 kubieke meter kastruimte heb ik voorlopig in ieder geval even genoeg ruimte voor al m’n kleren :)

Coole uitschuifbare nachtkastjes achter m’n bed! Nee, ik heb ze in het afgelopen half jaar nog niet gebruikt, maar daar gaat het natuurlijk ook niet om…