Ik gebruik nu meer dan 10 jaar Winamp als mp3- (of tegenwoordig eigenlijk flac-) speler. Maar sinds ik over ben op Vista is er iets raars aan de hand met Winamp wat ik niet kan verklaren.

Wanneer ik m’n gewone Winamp scherm bekijk is er eigenlijk niets vreemds aan de hand:

In Vista zit een feature dat wanneer je hovert over een element in je taakbalk je een mini-weergave krijgt van het venster. Ik heb nog niet echt kunnen ontdekken waarvoor dat echt handig is, maar goed… Maar wanneer je boven Winamp gaat staan, dan krijg je dit te zien:

Om een of andere reden toont het mini-venster dus de originele Winamp skin. Dit is zo’n dingetje wat me elke keer weer opvalt, en elke keer neem ik me voor om me uit te zitten waarom dit gebeurt… Een beetje googlen levert een Winamp FAQ op, ‘gewoon’ een bug in Winamp dus.