Hoewel ik me in Tsjechië meestal wel red met mijn Tsjechisch, is mijn Tsjechisch nou ook weer niet zo fantastisch (verre van dat zelfs). Zeker de eerste paar dagen is het weer erg wennen, afgezien dan van het feit dat m’n woordenschat en m’n grammatica best ondermaats zijn.

Voor dat eerste heb ik nu iets gevonden: op Learnit lists kan je een Google-app maken en die op je iGoogle pagina zetten. Elke keer wanneer je dan met Google zoekt, dan krijg je dus een lijstje te zien met 10 woorden. Wat me verbaast is dat de hoeveelheid woorden die ik ken best klein is, misschien 20-40% ofzo, en dat ik uiteindelijk met een beetje nadenken tot zo’n 50-60% kom (achteraf, wanneer ik het antwoord zie – in het ideale geval van die typische ‘oh ja’ gevallen’).

Ik ben benieuwd of ik het de komende maanden vol houd, en eigenlijk nog veel benieuwder of het ook echt verschil gaat uitmaken.