Dit boek bevat 32 interviews met oprichters van technologie-bedrijven. Het ene bedrijf is wat bekender dan het ander, en het ene bedrijf is inmiddels al wat ouder dan het ander (of bestaat inmiddels niet meer). Dus het is een interessante verzameling van allerlei verschillende interviews.

Het boek leest erg lekker weg. De 400 pagina’s (met een marge van 1 cm aan alle kanten – de opmaak is niet het sterkste punt van het boek) zijn eigenlijk zo voorbij.

Het is gewoon erg interessant (of, althans, dat vind ik) om het verhaal achter bedrijven als hotornot (ik wist niet eens meer dat dat bestond zeg…) en PayPal te lezen. Tegen wat voor soort problemen liepen ze op, en hoe gingen ze ermee om.

Om een indruk te krijgen van wat je allemaal in het boek kan lezen kan je het lijstje van de interviews bekijken, en de complete interviews met Steve Wozniak en Joel Spolsky alvast lezen. Daarmee heb je al snel door of je dit nog 30 keer wilt lezen of niet :) Persoonlijk vond ik dit een van de leukste boeken van het jaar.