Vorige week vrijdag stond ik in de Mediamarkt met een onmogelijke taak: een (of eigenlijk: twee) toetsenbod(en) uitzoeken.

Ik heb al jaren een Microsoft Internet Keyboard Pro toetsenbord, en na een korte gewenperiode ben ik er best blij mee. Maar ja, een draadloos toetsenbord, die zwart is, en geen PS2 aansluitingen heeft (en wat schoner is…) is geen overbodige luxe.

Maar goed, ik had dus twee toetsenborden nodig: eentje voor m’n MacBook, en eentje voor de PC in de woonkamer. En dat bleek toch wat lastiger te zijn dan verwacht. Logitech had zo ongeveer het ideale toetsenbord voor de Mac: de Cordless Desktop MX3200 Laser. Muis ligt goed in de handen (he, dat lijkt m’n oude MouseMan wel!), toetsenbord heeft nuttige (?) features als LCD schermpje, zoom-schuif-dingen, VOIP toetsen, etc. Op een dingetje na: hij ondersteunt geen Mac. Zucht. Nou ja, ik heb echt iets van twee uur bij al die toetsenborden gestaan, gekeken bij zowel de 9.95 Trust toetsenborden als bij de 180 euro diNovo Edge (ok, die was wel erg mooi, maar zelfs ik vond een toetsenbord van 180 euro voor de PC in de woonkamer die je eigenlijk nooit gebruikt best veel, en bovendien, aluminium en plexiglas is best mooi, maar ik vraag me af hoe dat er na een jaar gebruik uitziet…). Uiteindelijk gekozen voor een Microsoft Wireless Optical Desktop 1000 met daarin als toetsenbord een Microsoft Wireless MultiMedia Keyboard 1.1 (je vraagt je echt af wie die namen verzinnen… zowel Microsoft als Logitech zijn echt het spoor behoorlijk bijster).

Nou wil het geval dat zo’n Wireless MultiMedia Keyboard 1.1 echt bijna hetzelfde is als m’n oude Internet Keyboard Pro, dus eigenlijk heb ik gewoon m’n oude toetsenbord gekocht, maar dan draadloos en zwart! Echt geniaal (vooral om er dan toch nog 2 uur over te doen…). Het wordt nog erger: ik heb er maar meteen twee gekocht: 1 voor m’n Mac en 1 voor m’n PC.

Het enige nadeel is dat die muis echt niet kan… onergonomisch, lelijk, en hij ligt gewoon niet fijn in de hand. Voor de PC in de woonkamer kan ik daar voorlopig nog mee leven (dat wil zeggen: totdat de Logitech MX Air Rechargeable Cordless Air Mouse een beetje verkrijgbaar wordt vrees ik…), maar voor de Mac moet daar toch gewoon een losse muis bij… Nou ja, geen probleem, zou je zeggen….