Nou ja, digitaliseren? Dat klopt natuurlijk niet, audio CDs zijn al digitaal.. Maar ja, ‘Audio CDs overzetten naar een PC’ klinkt zo raar.

Een week na de 25ste verjaardag van de CD (maar dat is eigenlijk gewoon toeval) heb ik m’n complete CD collectie weer omgezet naar een bestandsformaat dat wat praktischer is. Ik zeg weer, want dat heb ik al eens gedaan. Ik heb al eens de moeite genomen om al m’n CDs te rippen op m’n MacBook, maar iTunes vind het nodig om als default een 128 kbps AAC bestand te maken, en aangezien ik niet echt zat op te letten heb ik nu dus allemaal 128 kbps AAC bestanden, en die wil ik niet. Dus nieuwe PC, nieuwe harddisks, eindelijk ruimte, dus tijd om het nu wel goed te doen.

Dus ‘Exact Audio Copy’ geinstalleerd, en al m’n CDs geript. Ik sla al m’n CDs op in FLAC. Die enkele tientallen GB die me dat kost is op de PC geen probleem, en ik ben ik ieder geval voor altijd af dat ik achteraf toch liever een ander formaat/bitrate had gewild. Omdat FLAC lossless is kan ik de bestanden altijd in batch transcoden naar welk formaat dan ook.

Het was even een gepruts, maar ja, dan ben je er ook vanaf ook.