Toen ik woensdag naar de opticien wou en naar de tram liep zag ik het al meteen: de linkervoorruit was afgeplakt met plastic. Dat kon maar 1 ding betekenen: de ruit was ingeslagen. Even naar m’n auto gelopen, en ja, hoor. Iemand had de ruit ingeslagen in de hoop iets nuttigs aan te treffen in m’n auto. Blijkbaar was m’n oude bril, m’n instructieboekje of m’n parkeerschijf niet interessant genoeg, want alles was er nog… Een flatbewoner (of althans, dat denk ik in ieder geval) heeft dit (geruime tijd) voor mij gemerkt, en heeft de ruit met een vuilniszak afgeplakt (waarvoor dank!).

Toch wel jammer dat je weer met je neus op de feiten gedrukt wordt dat er blijkbaar dusdanig tuig rondloopt dat het nodig vindt om een ruit in te slaan met als enig doel kijken of er iets te halen valt.

Ik had over 30 minuten een afspraak, en ik kon er nu op dit moment toch niets aan veranderen, dus eerst naar de opticien geweest, en toen ik terugkwam meteen gaan bellen. Een kwartiertje later was ik op weg naar Carglass om een tijdelijke ruit te laten plaatsen.

Je kan wel merken dat Carglass vaker met deze situatie heeft omgegaan (goh…), in mum van tijd wordt de hele auto uitgezogen (als je een ruit inslaat komt dat glas werkelijk overal…), ‘het kozijn’ glasvrij gemaakt, een tijdelijke plexiglas ruit uitgezaagd en ingezet.

Ze hebben een nieuwe ruit besteld, en binnenkort kan ik dus nog een keertje langs komen en dan plaatsen ze die ruit (daarbij halen ze de hele deur uit elkaar (en dan kunnen ze ook het glas wat nu in de deur zit verwijderen… best vreemd gehoor nu… wanneer ik rij en een bocht maakt hoor ik allerlei geluiden uit m’n linkerdeur komen :))). Ze hadden de Honda Civic Hybrid nog niet in hun administratie staan, dus toen ik er was wisten ze nog niet welke ruit ze moesten bestellen… Zou ik echt de eerste zijn met een kapotte ruit?

Nu tijdelijk dus met plexiglas zijruit, net als een echte race-auto :)