Dag 4

Indoen: 36 minuten. Hmm, dat duurde gewoon langer dan de dag ervoor… Maar ja, als ze eenmaal inzitten…

Dag 5:

Links: 2 pogingen

Rechts: 3 pogingen

Totaal: 4 minuten.

Dat voelt echt als een overwinning. Blijkbaar heeft het vele oefenen geholpen :)

Inmiddels duurt het uitdoen langer dan het indoen. ‘s ochtends ben ik helemaal fris en fuitig (nou ja, soort van dan…), terwijl als ik ‘s avonds naar bed ga ik moe ben, en dus veel meer moeite heb om m’n ogen goed open te houden enzo.

Zaterdag wel een tegenvaller gehad: ik weet dat het niet de bedoeling is om in je ogen te wrijven enzo, maar ja, gewoontes enzo… dus half bewust in m’n ogen gewreven, en toen opeens zat de lens opgevouwen onderin m’n oog. Lens eruit gehaald, en ‘half niet-rustig’ (‘hoe lang kan zo’n lens buiten een oog/lensenvloeistof overleven’, arghh… moet ik nou nog iets speciaals doen nu ik m’n lens met m’n niet met neutrale- anti-bacteriele zeep gewassen vingers uit m’n ogen gehaald heb?), de lens weer schoongemaakt, en ingedaan. Maar aangezien dat niet erg fijn aan m’n ogen voelde de lens er ook maar weer uitgehaald…. Oh jee, zou er nou iets niet ok zijn met m’n oog? Het vervelende is natuurlijk dat je je daar helemaal op gaat lopen focussen en ieder dingetje dat je voelt (en waarbij normaal gesproken je onderbewuste er wel voor zorgt dat dat nieteens bewust gevoeld wordt) opeens een groot probleem wordt, zodat je om 4 uur ‘s nachts badend in het zweet wakker wordt wat het nou is met je ogen. ‘s Ochtends toch maar m’n lenzen weer ingedaan, en 3 minuten daarna nergens meer iets van gevoeld…

Dus:

  1. (Bewuster) niet meer in m’n ogen wrijven

  2. Als m’n lens uit moet, rustig aan doen, en indien mogelijk gewoon de rest van de dag/avond uitlaten

  3. Na een nacht in de lenzenvloeistof worden lenzen echt schoner

Woensdag ga ik voor de eerste controle naar de opticien. Ik ben benieuwd…