Op 23 september is ‘de grote dag’, dus nog 7 weken te gaan. Eind april begonnen met hardlopen, 16 weken geleden (dus eigenlijk klopt dat halverwege niet echt… :)).

Tegen alle verwachtingen in ben ik nog steeds bezig, en (misschien nog wel meer :)) tegen alle verwachtingen in heb ik nog steeds geen ultra-coole, maar – voor mij – oh zo nutteloze hartslagmeter gekocht. Het is echt ongelofelijk, 4 maanden geleden was ik na een paar honderd meter echt bek-af, inmiddels is het me gelukt om een interval training van 3 – 5 – 8 – 5 – 3 minuten te lopen. De laatste weken van het schema gaan hard omhoog: van 2x 10 minuten naar uiteindelijk 1x 40 minuten in 4 weken tijd… ik heb nog steeds het gevoel dat dat echt een stap te ver is…

Uiteindelijk is mijn doel om in de Dam tot Damloop de 6.4 kilometer in een stuk uit te lopen. En de kans dat dat gaat lukken acht ik steeds groter; volgens een collega (die een paar maanden geleden de marathon van Rotterdam heeft uitgelopen!) zou ik dat nu al wel kunnen, tijdens een wedstrijd schijn je net even iets verder te kunnen gaan dat normaal. Ik geloof er geen zak van, maar ja, ik heb dan ook nog 7 weken extra tijd :)