Ik heb het een behoorlijke tijd kunnen uitstellen (verzwikte enkel was wel een goed excuus, en slechts 2 maanden voorbereidingstijd ook), maar het is nu echt niet meer mogelijk. Toen ik op de zaak gevraagd werd of ik aan de ING Amsterdam Marathon wilde meedoen (nou ja, ok, aan de 5-km-loop dan :)) in oktober had ik eigenlijk geen reden om nee te zeggen. Aan alle voorwaarden was voldaan: de afstand is haalbaar (zelfs voor mij..) en er is genoeg voorbereidingstijd.

Het feit dat het direct na een voorzichtige toezegging op het Intranet kwam te staan:

Meld je dan net als David (ja, je leest het goed!) aan bij [..], voor de Damloop in september en de ING-loop in oktober!

zorgde er voor dat er helemaal geen weg meer terug was :)

Dus vol frisse tegenzin vrijdag naar de Run2Day gegaan, en me een (bijna) compleet hardloop-uitrusting aan laten meten. Bijna compleet, want de ultra-coole Forerunner 305 (een GPS en hartritmemeter, met verbindingsmogelijkheid met je PC zodat je achteraf precies kan zien waar je hebt gelopen, hoe hard, en in hoeverre je hartslag erg twijfelachtig was…) moet maar even wachten totdat ik het in ieder geval een paar weken uitgehouden heb ;)

De schoenen zijn op zich wel grappig: ze zijn vanuit alle kanten bekeken hartstikke scheef, maar dat schijnt juist goed te zijn. Nou ja, dat zal wel…

Zondag de eerste keer een stukje gelopen. Ongeveer 1.9 km, en steeds 1 minuut lopen, 1 minuut wandelen (zoals in al die beginners-schema’s staat aangegeven). Op zich ging dat best aardig. Wel een half uur nodig gehad om weer een beetje tot rust te komen qua hartslag, maar ja, dat was wel te verwachten.