Vandaag de eerste werkdag. Wanneer de wekker weer om 7:20 gaat, ga ik niet – zoals gebruikelijk – een uurtje ofzo snoozen, maar sta ik voor de verandering eens om 7:38 op. Ik doe er vanochtend ongeveer 31 minuten over om de lenzen in te krijgen, dus er zit in ieder geval vooruitgang in. Als het zo doorgaat, dan ben ik voor het eind van de week binnen 0 minuten klaar :)

Wanneer ik de linkerlens indoe voel ik eigenlijk vanaf het begin echt compleet niet dat de lens in m’n oog zit. Ik heb echt nog gekeken: nee, hij zit niet meer op m’n vinger, en daarna in de spiegel: ja, hij zit blijkbaar echt in m’n oog. Links daarentegen voelde ik het eerste kwartier wel met het knipperen. Misschien heeft dat te maken met het nog moeten draaien van de lens ivm de cilinder oid. Een collega gokte later op de dag op een luchtbubbeltje onder de lens, dat kan natuurlijk ook (of is misschien wel logischer :)).

Eigenlijk verliep de hele dag zonder dat ik het doorhad dat ik lenzen inhad: mijn ogen/hersenen zijn dus al duidelijk gewend. Het kijken naar een monitor is nog wel iets minder aangenaam dan met bril, maar ook dat gaat een stuk ‘normaler’ dan gisteren. Het enige wat ik nu wel een beetje mis is dat ik om 1600 wanneer ik merk dat m’n ogen behoorlijk vermoeid zijn niet eventjes m’n bril af kan zetten om m’n ogen wat rust te gunnen… Maar ja, eigenlijk is zo’n actie gewoon symptoom bestrijding, dus misschien is het wel goed dat dat niet meer mogelijk is…