Bij Lens had ik nog half-grappend gezegd: volgende week maar elke dag een half uur eerder opstaan om de lenzen in te doen… Vanochtend toch maar even gekeken hoe lang het duurde om de lenzen in te krijgen.

Om 9:30 met links begonnen, en na heeeel veel pogingen eindelijk gelukt… Rechts daarna, heeeeel veel pogingen later stop ik de klok op 10:10. Hmm, 40 minuten… nou ja, ze zitten er in ieder geval in :) Ik ben benieuwd hoe snel de benodigde tijd omlaag gaat…

Tips voor de volgende keer:

– Liever iets langer voorbereiden voor 1 poging (oogleden goed vastpakken, goed vooruit kijken) dan in diezelfde tijd 3 kansloze pogingen tegen beter weten in proberen…

– Niet te langzaam met je vinger richting het oog gaan… op het moment dat je daar vele seconden over doet hebben je hersens door dat er iets gaan gebeuren wat potentieel niet goed is voor je ogen en wordt er wel voor gezorgd dat je knippert, of je vinger in ieder geval niet recht in je ogen krijgt.

Met lenzen in is alles nog steeds erg groot, heel vreemd… Wat me ook opvalt is dat het erop lijkt dat m’n ogen bedekt zijn met een laag tranen, je ziet alles een beetje ‘waterig’.

Een uurtje later nergens meer last van, en ik vergeet gewoon dat ik lenzen in heb. Ok, dat is wel positief :) Wanneer ik tegen het eind van de middag weer eens een beeldscherm opzoekt valt me weer op dat het lastiger is om het scherm te lezen, het lijkt allemaal een beetje te trillen, het beeld staat niet stil… Hmm, da’s toch wel enigszins vervelend: in m’n dagelijks werk zit ik toch wel een redelijk percentage van m’n tijd achter een beeldscherm, en het zou toch wel handig zijn wanneer dat een beetje normaal zou gaan… Maar ja, dat zien we morgen wel… M’n ogen zijn nog niet 100% gewend, maar het is allemaal wel een stuk normaler dan gisteren…

Het uitdoen van de lenzen gaat een stuk makkelijk dan het indoen… aan beide kanten 3 of 4 pogingen nodig. Dit keer voor de verandering de lenzen maar wel eens schoongemaakt :)

Ik ben er tot nu toe wel positief over, mits het indoen van de lenzen de komende tijd wat sneller gaat lukken (daar ga ik wel vanuit…) en ik gewoon achter een monitor kan zitten (ik ben benieuwd…).