Maandag maar eens VMWare Fusion gekocht. Wanneer ik straks m’n MacBook als primaire PC ga gebruiken ga ik vast en zeker wel eens Windows-specifieke software willen gebruiken (UltraEdit!), en dan is dual-boot gewoon niet handig.

VMWare heeft totdat Fusion de 1.0 status bereikt (ergens in augustus) de prijs tijdelijk met 50% verlaagd: een mooi moment om te kopen dus :) Dus zonet zonder het product te testen (dat komt later wel… het zal vast en zeker wel werken – zoveel verschillende Mac’s met een Intel processor zijn er niet, en als het net zo goed werkt als VMWare Server ben ik zeer tevreden…), m’n order geplaatst.

Wat me daarbij opviel, en dat is echt een zeer kwalijke zaak:

Pas nadat je de bestelling bevestigd hebt, en dus toestemming hebt gegeven het geld van je creditcard af te halen zie je hoeveel belasting je moet betalen.

Dus op het bestelscherm zie je nog:

VMware Fusion 1.0 (for Mac OS X): $ 39.99

SUBTOTAL: $ 39.99

SALES TAX or VAT: TBD

Total: $ 39.99

Wanneer je dan op de ok-knop klikt dan krijg je een bevestigingsscherm met daarop:

VMware Fusion 1.0 (for Mac OS X): $ 39.99

SUBTOTAL: $ 39.99

SALES TAX or VAT: $ 8.40

Total: $ 48.39

Nou weet ik zelf ook wel dat we 19% BTW dienen af te dragen enzo, dus het komt voor mij niet echt al een verassing, maar eigenlijk slaat het gewoon nergens op: je moet gewoon van tevoren aangeven wat het gaat kosten, en niet achteraf nog allerlei dingen erbij op tellen….