De eerste week dat ik m’n Xbox 360 had, had ik hem via scart aangesloten op m’n TV. Op zich was de kwaliteit van de graphics een stuk beter dan van de oude Xbox, maar ik vond wel dat de teksten lastig te lezen waren.

De week erop een VGA kabel gehaald en m’n TV via die kabel aangesloten. Wow. Wat een verademing. Alles is echt een stuk duidelijker (duh…) en de teksten zijn ook goed leesbaar. Dit alles met Project Gotham Racing 3.

Met C&C3 is het allemaal volgens mij nog duidelijker. Volgens mij is dat spel zonder HDTV gewoon niet te spelen.

Op het moment dat je de resolutie van de bovenstaande foto met een factor 4 verminderd, dan kan je de icoontjes echt niet meer onderscheiden (dat lukt nu al amper…).

Dus de conclusie is volgens mij wel duidelijk: een XBox 360 moet je gewoon op een HDTV aansluiten. De makers van de games gaan er gewoon vanuit dat je een HDTV hebt.