Vrijdag m’n SCWCD-examen gehaald, en dus mag ik me nu Sun Certified Web Component Developer noemen :)

Vorig jaar rond deze tijd m’n jaarlijkse evaluatie- en doelstellingen gesprek gehad, en een van de doelstellingen voor het komende jaar was het halen van 1 certificaat (naar keuze). Toendertijd leek me dat geen enkel probleem, tijd zat toch nog? :) Nou ja, goed, oorspronkelijk had ik a.s. woensdag weer een evaluatie- en doelstellingen gesprek gepland staan, en dus leek me afgelopen vrijdag wel een geschikt moment om het examen te doen.

Ik was onderhand al een behoorlijk tijdje (op een behoorlijk laag pitje) bezig met het leren voor het examen. Maar goed, als je er 8 maanden over doet om een boek door te lezen, en eens in de drie maanden eens een half proef-examentje op internet doet, dan schiet het natuurlijk niet zo erg op. Dus na m’n vakantie maar eens een beetje serieus begonnen met leren, en drie avonden vrij serieus gestudeerd, en gestampt. In de praktijk gebruik je als je wel Javadoc om te achterhalen wat de signature van een bepaalde methode is, en voor het maken van een web.xml bestand kan je ook heel nuttig gebruik maken van Ctrl-spatie, maar goed, Sun denkt dat het toch wel nuttig is om al die dingen uit je hoofd te weten, dus vrijdag wist ik het merendeel dan ook uit m’n hoofd…

Uiteindelijk een score van 79% gehaald. Wel een score waar ik best tevreden mee ben. Niet zo hoog als m’n Sun Certified Java Programmer score, maar naar mijn mening wel hoog genoeg :) Wel grappig om te zien dat m’n scores op de JSP-onderdelen en Java security significant lager liggen dan de rest, blijkbaar scheelt het toch wel, als je dat soort zaken in je dagelijkse werk nooit gebruikt.