In Praag twee weken geleden naar een black light theatre geweest, en wel naar Black Theatre Prague Animato.

In het begin had ik niet echt heel veel zin. Maar achteraf gezien was het wel mooi en was de avond erg leuk.

We hebben de voorstelling ‘Rock Therapy – or A small story from the great time of The Beatles’ gezien. Het verhaal is losjes gebaseerd op ‘The Yellow Submarine’, of althans, dat schijnt het te zijn; aangezien ik ‘The Yellow Submarine’ niet ken kan ik dat niet verifieren. Maar anyway, met dans, zwevende objecten, onzichtbare mensen, leuke lichteffecten, en veel Beatles liederen werd in anderhalf uur tijd een reis gemaakt door de jaren 60/70.

Eigenlijk was het nog het leukste dat het echt goed zichtbaar was dat de mensen die werkten aan de voorstelling echt plezier hadden in wat ze deden. Bij bijvoorbeeld ‘The Lion King’ had ik dat totaal niet, daar had ik meer het idee dat het een leuke parade was van ‘kijk eens hoe mooie kostuums wij kunnen maken’.