Wanneer je dit 5 jaar geleden tegen me had gezegd, had ik je erg raar aangekeken (op z’n minst…).

Maar ja, tijden veranderen. Prijzen van computers zijn naar beneden gegaan, mijn budget omhoog, dus dan is de reden ‘Mac’s zijn duur’ niet echt valide meer, en sinds ze van MacOS 9 af zijn kan ik ook niet meer beweren dat MacOS eigenlijk geen echt OS is zonder pre-emptive multitasken en een waardeloos memory-management systeem heeft. Dus eigenlijk is er geen enkele reden om een Mac uit te sluiten.

Af en toe mis ik toch wel het gemak van een laptop thuis, dus een laptop ‘voor erbij’ is dan toch wel een optie. En aangezien ik het een te grote stap vind om m’n ‘gewone’ PC te vervangen door een Mac en een Mac als Home-Theatre-PC (staat ook nog op de todo voor binnenkort) toch niet helemaal handig is, is een Mac-notebook wel een goede optie. Zo’n notebook gebruik ik toch alleen maar om een beetje te browsen, en te lezen enzo, en dat kan natuurlijk net zo goed met Firefox en Acrobat onder MacOS als onder Windows.

Dus de donderdag voor m’n vakantie, de dag nadat de MacBooks een Core 2 Duo processor kregen maar een MacBook besteld. Zo’n witte, met 2 GB geheugen (je moet wat… om een beetje te internetten op de bank…).

Nou ok, ik geef toe, ik ben gewoon benieuwd hoe een Mac nou echt werkt. En daar kom je alleen achter door er zelf een te kopen en er mee te gaan werken. Ik heb nog nooit met MacOS gewerkt, maar goed, ‘t is niets meer dan een schilletje om BSD heen (*kuch*), en aangezien ik wel eens op wat linux/unix machines werk, mag dat natuurlijk geen probleem opleveren :)

Inmiddels is het bijna 3 weken geleden, en ik heb nog niets gehoord van de winkel, dus binnenkort maar eens informeren; niet dat ik de komende week tijd heb om er iets mee te kunnen doen, maar ‘t wordt natuurlijk wel eens tijd.