Een tijdje geleden voor het eerst een aflevering van een serie in 720p formaat gezien. Dus da’s echte HDTV. Voorheen had ik alleen een keer een korte demo van een 1080i filmpje gezien, maar mijn PC was niet krachtig genoeg om meer dan een slideshow van 3 frames per seconde weer te geven, hoewel de beelden er mooi uitzagen kon je niet echt van video meer spreken :)

Maar goed, 720p dus. In eerste instantie was ik bang dat mijn inmiddels behoorlijk bejaarde PC ook van dit bestand een mooie slideshow zou maken, maar dat viel erg mee: met Windows Media Player was het inderdaad vrij kansloos, maar met VLC player kon mijn PC (welliswaar met grote moeite, en niet beeldvullend) het beeld en 5.1 geluid goed decoderen.

Wat een detail! Wat een pracht.. ik kan echt niet wachten totdat de Nederlandse kabelboeren / uitzendgemachtigden overschakelen op HDTV. Gewoon in 1 woord: wow!