YES!

Vandaag geslaagd voor m’n rij-examen! De lessen de afgelopen dagen gingen allemaal redelijk matigjes, maar het examen ging gewoon goed. Geen echte fouten gemaakt (tenzij je 1) het rijden van 55 km/h op een 80 km/h weg die net 2 auto’s breed is, vol met gaten zit, en vol met plassen water ligt, bol loopt, aan beide kanten vol met bomen en aan beide kanten een sloot als ‘fout’ ziet (de examinator vond het in ieder geval wel nodig om er iets van te zeggen); ik vond (en vind) harder rijden op zo’n wegdek niet echt verantwoord, het feit dat toen hij er iets van zij en ik harder ging rijden ik en een tegenligger vol in de ankers moesten en redelijk rakelings langs elkaar reden getuigt daar eigenlijk wel van, 2) het in eerste instantie afremmen voor een oranje stoplicht terwijl achteraf wel duidelijk was dat dat niet zo’n nuttige keuze was (na 0.2 seconde remmen had ik dat ook wel door en ik had nog voordat hij er iets over gezegd had m’n rem al weer los om nog ruim door oranje te rijden)). Wel enigzins mazzel gehad dat er niet veel twijfelmomenten-mogelijkheden waren: ‘t was altijd duidelijk of ik voor of achter iemand terecht kon bij het invoegen (dat was bij de eerste poging wel anders…), en bij auto’s van rechts ook altijd of erg dichtbij of erg ver weg nog. Toch wel een beter moment, afrijden om 13:00 ipv om 08:00… dat scheelt wel behoorlijk.

Ik heb het velbegeerde roze papiertje nog niet (morgen maar eens afhalen na m’n werk), maar al wel de verklaringen van rijvaardigheid en de verklaring van geschiktheid.

Wel grappig hoor zo’n verklaring van het CBR dat ze je blijkbaar lichamelijk en geestelijk geschikt achten tot het besturen van motorrijtuigen. Wel even oppassen dat de verklaringen maar een half jaar geldig zijn; zouden veel mensen die dingen laten verlopen? :)