Al twee maanden niet gepost, dus dan moet het natuurlijk wel wereldschokkend nieuws zijn waarmee ik deze stilte ga doorbreken… is het m’n vakantie? is het mijn (poging tot het) halen van m’n rijbewijs? zijn het 1400 doden op een schip? is het de D66? is het mijn 1-jarig-ik-heb-een-huis-gekocht-jubileum? is het mijn ik-werk-twee-jaar-bij-Quinity-jubileum? Nee, het is de nieuwe cola fles!

Dinsdag tijdens het boodschappen doen zag ik hem voor het eerst. Dus maar meteen een fles meegenomen. In eerste instantie ben ik het wel eens met de reclame-praat: de nieuwe fles ziet er schoner uit en past dus beter bij een A-merk. Alleen die vorm, ik weet het niet. Zolang ik cola drink heeft een fles cola gewoon een bepaalde vorm, en dan gaan ze dat opeens veranderen… moeilijk, moeilijk… maar goed, dat is waarschijnlijk een kwestie van wennen…

Maar wel handig dat ze op de nieuwe verpakking de voedingswaarde zetten… d’r zitten blijkbaar geen vitaminen in cola, maar ‘t is altijd nuttig om te weten dat je met 23.8 glazen cola per dag genoeg calorien binnen krijgt :)

Vrijdag op internet het een en ander gelezen van anderen over de nieuwe fles: vorm, deukt in, prijs. Hmm, prijs? Toch maar eens kijken: ja hoor, 1.29, 40% meer dan de week ervoor. Aan de ene kant kan ik het wel begrijpen: cola is met de supermarktoorlog een stuk goedkoper geworden, en de prijs was op de lange termijn niet op zo’n laag niveau houdbaar, maar aan de andere kant is het niet heel erg logisch om op het moment dat je een nieuwe verpakking (waarvan Coca Cola zelf zegt dat ie goedkoper is geworden…) je prijs met 40% te verhogen… Zaterdag uit protest maar een fles AH huismerk cola gekocht :)

Die zaterdag de fles ook maar aangebroken, en inderdaad: zacht, indrukbaar plastic… zo’n fles die iedereen wel kent uit het buitenland op vakantie (oh, wat is het weer heerlijk om na een vakantie thuis te zijn en dan ‘echte’ flessen te hebben :)) :(

Hmm, al met al geen verbetering dus… maar goed, ‘t gaat om de inhoud uiteraard; en die is nog steeds goed te drinken.

cola flessen gebroederlijk naast elkaar (1)

cola flessen gebroederlijk naast elkaar (2)