Een probleem van elke serieuze PC gebruiker: stopcontactengebrek. Het lijkt erop dat hoeveel stopcontacten je ook hebt, je er altijd te weinig hebt. Nu valt dat in de praktijk wel op te lossen door middel van een aantal verlengsnoeren met 6 van die stopcontacten in serie te plaatsen, maar het blijft een beetje een houtje-touwtje-oplossing die natuurlijk niet te prefereren valt.

In m’n huis was een betere oplossing dan ook een should-have oplossing. Gelukkig waren alle must-haves vrij snel opgelost, dus we konden dan ook nog tijd besteden aan dit toch niet onbelangrijk probleem. Wanneer je normaal gesproken een (of twee) PC aansluit heb je al gauw een stuk of 5 stopcontacten nodig (PC zelf, monitor, boxen, scanner, printer), daarbij heb ik eigenlijk ook nog wel stopcontacten nodig voor m’n PDA cradle, m’n telefoonladers, m’n bureaulampen, m’n batterijopladers, m’n wekker, en misschien nog wat dingen die ik vergeten ben. Als minimaal gewenst kwam ik op zo’n 15 stopcontacten uit (misschien niet allemaal meteen nodig, maar je wil een beetje voorbereid zijn op de toekomst natuurlijk).

De oplossing is echt geniaal: een klik-systeem gebaseerd op een rail waarin je stopcontact-units kan schuiven. Op deze manier heb ik nu de beschikking over 16 gewone stopcontacten, en 12 euro-stopcontacten. Woei: 28 stopcontacten. Eindelijk, voor het eerst sinds 15 jaar: genoeg stopcontacten (onder m’n bureau dan, in de rest van het huis is het een ander verhaal). Echt een geweldig systeem, en ik kan het eigenlijk iedereen aanraden.