Talpa staat bij mij dus inmiddels op tien. Maar toen ik m’n TV aan het inprogrammeren was vroeg ik me eigenlijk af waarom ik hem niet op 8 zette. Op 8 staat bij mij op dit moment Veronica, en ik kan me eigenlijk niet herinneren dat ik daar langer dan 15s achter elkaar naar heb gekeken sinds ik m’n TV heb.

Eigenlijk is de ‘slag om tien’ een beetje nutteloos: de eerste 9 zenders zijn met 1 druk op de knop op te vragen, daarna kost het meer moeite. Dus de strijd voer je om 1-9, een strijd om plek 10 is eigenlijk een strijd om op de eerste plek van de losers te staan. Eigenlijk wel een beetje raar dat Talpa de strijd om de echte nummers blijkbaar niet aandurft. Plek 8 (met daarop meestal voormalig V8?) lijkt me een redelijk makkelijk doelwit om je strijd mee aan te gaan. En wanneer je die verliest en alsnog op een plek met 2 cijfers terecht komt maakt het ook niet zo veel uit of dat nou 10 of 34 is.

Nog gedurfder zou een aanval zijn op nummer 3. Nu de politiek zich enigzins afvraagt of ‘we’ nog wel 3 publieke zenders nodig hebben is dit natuurlijk wel de uitgesproken mogelijkheid om ‘ze’ een handje te helpen bij die beslissing.

Maar nee, blijkbaar is de strijd om de nutteloze plek 10 goed genoeg. Nou ja, mij hebben ze in ieder geval al zover: