Zaterdag 13 augustus, 20:00 zat ik natuurlijk voor de buis gekluisterd om het historische moment mee te maken: de eerste uitzending van Talpa.

Over de uitzending wil ik het eigenlijk niet zo hebben, want die was niet zo erg interessant (Beau was wel erg Beau, en Linda was wel erg Linda). Maar er is nog genoeg meta-informatie om over te schrijven.

Breedbeeld! Ja, eindelijk! Zou een zender dan eindelijk het lef hebben om compleet over te stappen op breedbeeld uitzendingen? Nu 95% van het land ondertussen al 3 jaar een breedbeeld TV heeft en geteisterd wordt door zwarte balken is dit natuurlijk het moment om over te stappen. (helaas zag ik zondag 2 minuten ‘De wedstrijden’; geen breedbeeld…).

Zondag tijdens het eten zo’n show van Rolf Wouters gezien (nee, niet de tandenborstel-show, maar de nieuwe… zelfde format, andere naam (ben alleen de naam alweer vergeten)). Kon er eigenlijk niet erg warm voor lopen; beetje meer van het zelfde principe. Maar ja, aan de andere kant: er was blijkbaar op dat moment niets beters op TV, want anders was ik dat wel gaan kijken.

Maar toch wel voldoende om Talpa op 10 te zetten.