Juist tijdens deze woelige TV dagen begint Discovery zich te mengen in het hele wie-zet-welke-zender-waarop spel. Discovery. Een zender waar je bewust naar gaat kijken, een niet-algemene zender met een beperkte doelgroep.

Waarom nou juist zij? Waarom verwachten zij dat ze plek 9 kunnen verovereren? Er zijn nu 10 algemene Nederlandse zenders. Waarom zou iemand 1 van de 9 belangrijke plekken voor Discovery reserveren? Ik schat de hoeveelheid mensen die discovery ook daadwerkelijk op 9 gaan zetten vrij laag in.

Als thema zender zou je toch je plek moeten kennen? Niet tussen de algemene zenders in. Maar daar gewoon netjes achter. Het is nou ook niet zo dat omdat ik discovery op 15 heb staan, ik minder Discovery kijk. Wat wel opvallend is is dat TMF een paar jaar hetzelfde geprobeerd heeft (en dat toen het makkelijker was, maar niet echt geslaagd), en het nu schijnbaar opnieuw probeert.