Wel zo makkelijk, gewoon oude troep uit de NoiZiA copieren:

Er is sinds kort weer iets nieuws op de cola-markt: Coca-Cola Vanilla. Ooit, heel lang geleden (toen nerds nog 286ers gebruikten, en Linux nog onbekend was), bedacht PepsiCo dat cola niet meer gewoon moest zijn. Ze brachten toen om een of andere reden doorzichtige cola op de markt (zeg maar 7up met een cola-smaak). Deze versie sloeg niet echt aan en is zo goed als roemloos weer van de markt verdwenen.

Vele jaren later probeerden ze het opnieuw: cola met citroen-smaak. Bah, wat was dat smerig. Maar ja, lag dat aan de citroen-smaak of gewoon aan het feit dat het van Pepsi was? Coca-Cola kon natuurlijk niet achterblijven en bracht ook cola met een citroensmaakje uit. Sinds dien bestaat er zekerheid: het ligt gewoon aan de citroen-smaak.

Ook andere kleurstoffen doen het natuurlijk goed: na de groene en paarse ketchup nu ook knal-blauwe cola. Wederom van Pepsi. Na het aanzicht van cola-spuwende huisgenoten en verhalen over brakende mensen die net daarvoor een modale hoeveelheid van het vloeibare blauwe goud hadden genuttigd, leek het mij verstandig van een eigen test af te zien.

Maar nu dus: cola met vanille-smaak Toch maar eigenwijs bij de ‘Campus Super Markt … lekker dichtbij!’ voor 1.29 euro een fles gekocht. En warempel, het valt nog mee ook. Sterker nog, het is eigenlijk best lekker. De karakteristieke cola-smaak is behouden gebleven en aangevuld met een ronde, volle, vanille-afdronk.. De smaak ligt een beetje tussen, zeg, vanille-vla, vanille-yoghurt en vanilleijs.

Ja, mijn naam staat er niet onder, maar dat is in de editie erna op subtiele manier gerectificeerd (nog bedankt Kris :)):

Er zijn nogal wat dingen fout gegaan bij het productieproces van de vorige NoiZiA. Eén van die dingen is dat we die fouten wel zorgvuldig opgespoord hebben, maar niet zorgvuldig genoeg gedocumenteerd, wat weer als gevolg heeft dat de layouters zelf de taak van de rectificatoren op zich moeten nemen. Daar zij hun kernvaardigheden echter nooit in die richting hebben toegespitst, hebben zij daar een zodanig harde dobber aan, dat… Maar gelukkig is er ook nog altijd de trouwe lezer van de NoiZiA die David Baakman heet. Hebben we al gezegd dat hij David Baakman heet? David Baakman heet die jongen. Overigens, dezelfde David Baakman wilde ons meedelen dat de Coca-Cola Vanilla, die door hemzelf (David Baakman) inderhaast gewaardeerd werd met vier sterren, bij nader onderzoek eigenlijk maar twee sterren waard is (“hooguit”) vanwege de tegenvallende afdronk. Aldus David Baakman.