Ik heb het vandaag redelijk rustig aan gedaan. Eerst een beetje door het centrum gelopen. Ik kwam ouwens ook voor het eerst een supermarkt tegen. Maar meteen binnen gegaan om wat water te kopen. Dat was de bedoeling in ieder geval. Maar bij binnenkomst werd ik begroet door een bord ‘no entry with bags’ en daarboven (waarschijnlijk) dezelfde tekst in het Spaans. Ach, ja, zet er dan gewoon meteen een bord ‘verboden voor klanten’. Maar goed, als zij blijkbaar niets willen verkopen, dan niet hoor.

Vanaf het zuiden de complete La Rumbla afgelopen, Placa de Catalunya recht overgestoken en verder gelopen. Uiteindelijk kwam ik weer bij Casa Mila uit. Nog steeds geen foto waard. Daarna richting het oosten gelopen. Daar kwam ik het grootste verkeersplein binnen de stad tegen. Dat is wel mooi gedaan: een verhoogde rotonde met allerlei fly-overs, en onderin de rotonde een parkeergarage.

Van daaruit de Avinguda Diagonal gepakt. Dat is een belangrijke straat die dwars (diagonaal :)) door Barcelona gaat. De universiteit, helemaal in het noord-westen ligt er bijvoorbeeld ook aan. Langzaamaan die straat helemaal uitgelopen. Ondertussen nog een Lidl tegengekomen (waar ze geen problemen hebben met tassen), dus daar maar meteen water gekocht. Na de ontzettende dorst wou ik dat toch voorkomen. Nou ja, nu liep ik met 2 kilogram extra op m’n rug, ook geen ideale situatie.

Die avenue is behoorlijk breed, en je loopt er als voetganger in het midden. Je kan ook wel aan een van de zijkanten lopen, maar dat doet eigenlijk niemand. Toch wel raar dat zoiets in Nederland nou niet kan. En zeg nou niet dat dat komt doordat de grondprijzen in Nederland duurder zijn. Ik heb vandaag wat prijzen van appartementen hier gezien en daar wordt je ook niet echt vrolijk van, de prijzen zijn gewoon nog hoger dan in Nederland.

Bij het einde van de straat, die eindigd bij het strand, staan wel wat gebouwen die wel de moeite waard zijn. Leuk om daar je (pre-) pensioen door te brengen :)

Daarna over en langs het strand teruggewandeld. Wat wel opviel is dat het best wel rustig aan het strand was, terwijl het best wel lekker strand-weer was (zonnetje; ongeveer 25 graden). Ondertussen nog een uurtje bij zo’n golfbreker op een ligbank achtig geval liggen lezen. Ik zei al dat ik het vandaag rustig aan heb gedaan… M’n voeten beginnen trouwens wel behoorlijk pijn te doen. En ik ben benieuwd of er nog wat van m’n schoenen te redden valt. Ik heb het idee dat een zool los begint te raken, en ik loop er pas een maand op. Maar goed, dat zie ik terug in Nederland wel weer.

Zonet wezen eten. Ditmaal weer bij een normale zaak. En deze keer geen liter cola, geen 7% BTW, en geen bedieningsgeld. Dus dat is mooi, ik weet in ieder geval al waar ik morgen eet.

Ik had het idee dat ik vandaag toch best wel veel foto’s had genomen, maar dat viel wel mee; de teller staat nu op 290.