Dit weekend maar eens deel 2 van het upgrade programma van m’n PC uitgevoerd. Of, in ieder geval, de bestelling gedaan.

Videokaart was een tijdje geleden al vervangen (Geforce 8600GT met fan eruit, Geforce 9300 GT met koelblok van halve kilo erin). Hij schijnt een stuk langzamer te zijn (maar de videokaart heeft nog geen vertex hoeven berekenen, dus dat is niet zo’n groot punt…), maar hij is in ieder geval wel stil.

Er staat inmiddels al een tijdje een NAS waarop ik m’n data heb staan (nun nog eens die backups regelen…).

De aankomende release van Windows 7 is een mooi moment om de rest eens aan te pakken. Wanneer ik Windows toch opnieuw moet installeren, dan kan ik dat net zo goed op een nieuwe SSD doen. Dus de eerste aankoop van zaterdag was een Intel X25-M 80 GB SSD. Nu al m’n data niet meer op m’n PC staat heb ik aan 80 GB genoeg (hoop ik :)). Ik ben heel erg benieuwd hoe m’n PC gaat aanvoelen met zo’n SSD.

M’n PC-bij-de-TV-project heb ik eerst aangepakt door m’n MacBook aan m’n TV aan te sluiten. Echter ziet m’n MacBook m’n TV niet, en wil geen beeld naar m’n TV sturen. Beetje jammer dat die combinatie niet werkt (MacBook aan m’n monitor werkt wel, en m’n PC aan m’n TV werkt ook). Uiteindelijk zelfs nog een Release Candidate van Windows 7 via VMWare Fusion op m’n MacBook geinstalleerd, maar ook dat werkt niet…

Het idee daarna was een Popcorn Hour C-200 te kopen. Maar de eerste reviews waren niet echt super-lovend. In het commentaar van een van die reviews werd het nVidia Ion platform in combinatie met XBMC als alternatief aangedragen. Daar een beetje naar gekeken, en eigenlijk was het al snel duidelijk: dat is het platform wat je nu moet hebben wil je een state-of-the-art mediaplayer bouwen.

Dus, volgende aankoop van vandaag was een ASRock ION 330 – BD. De versie met blu-ray disk speler kopen is misschien een beetje twijfelachtig, maar ik hoop eigenlijk dat dat ding er voor zorgt dat ik geen aparte blu-ray speler hoef te kopen. De Ion graphics zorgen ervoor dat je hardwarematig HD kan afspelen. Het idee is om XBMC op Linux te gaan installeren (backup-plan is Windows 7 – backup-plan achter de hand hebben is met mijn Linux-op-de-desktop ervaringen toch wel nuttig…), en dan hoop ik dat binnenkort blu-ray disk support wordt toegevoegd aan XBMC.

Om de Ion met m’n afstandsbediening te kunnen bedienen ook maar een Ir-receiver gekocht. Een Philips OVU412000 (handig, dat soort namen…). Is erg goedkoop, ziet er wel leuk uit, en schijnt te werken.

Op zich was ik daarmee eigenlijk wel klaar, maar ik zat wat te klikken, en ach ja, een impuls-aankoop op de zaterdag-middag sla ik natuurlijk niet af….

De eerste is een Wacom Bamboo Pen and Touch. Ik heb (heel ver…) in het verleden twee weken de Wacom Graphire (1) van m’n zusje geleend, nooit aan kunnen wennen in die twee weken. Maar ja, een heleboel collega’s vinden het ideaal. Dus nu de nieuwe Bamboo er is, toch maar eens een nieuwe poging ondernemen. Wat super-vet van die nieuwe Bamboo is is dat je multi-touch kan scrollen met je vingers, net als bij een MacBook.

De tweede kwam wel helemaal op het eind… ik heb ook maar een Logitech MX Air gekocht. Toen die in 2007 uit kwam vond ik hem al heel erg cool. Echter vond ik 200 euro toch een beetje prijzig voor zo’n leuk speeltje… geen idee of dat een beetje handig werkt, een beetje muizen in de lucht. Maar inmiddels is hij heel erg in prijs gezakt. Eigenlijk komt het er wel een beetje op neer dat ik hem voor de huidige prijs eigenlijk niet kan laten liggen :)

Oh ja, ‘t begon natuurlijk allemaal met de release van Windows 7. Dus ook maar een Windows 7 Home Premium Family Pack gekocht. De eerste keer sinds Windows XP dat ik niet de meest uitgebreide versie van Windows koop. M’n XP licentie was de Professional en ik draai nu Vista Ultimate. Maar toen ik erover na dacht een paar weken geleden: ik heb in de laatste 6 jaar geen feature gebruikt waarvoor de ‘home’ versie niet voldoende was, dus overstappen op Windows 7 Ultimate slaat eigenlijk nergens op… Ik heb zo’n proef-versie op m’n MacBook via VMWare Fusion geinstalleerd en ongeveer 10 minuten geprobeerd, dus eigenlijk geen idee wat me te wachten staat. Maar op basis van de verhalen zal het nooit slechter zijn dan Vista.

Nou ja, binnenkort wanneer alles binnen is maar eens alles gaan installeren, en dan ben ik hopelijk weer klaar voor 2+ jaar…