Nou was m’n MacBook sowieso niet echt m’n meest geslaagde aankoop ooit (om het maar eens mild te verwoorden), maar het is er de afgelopen weken niet veel beter op geworden.

Net voor ik op vakantie ging vorig jaar merkte ik dat m’n MacBook niet meer aanging zonder dat de adapter in het stopcontact zat. Nadat ie opgestart was, maar eens gekeken, en tot m’n verbazing kon hij de complete accu niet meer terugvinden…. Na m’n vakantie maar eens gegoogled wat er aan de hand zou kunnen zijn, en tot m’n verbazing blijkt het gewoon een bekend productieprobleem te zijn.

Twee weken geleden naar de Apple-winkel gegaan, en de verkoopster wist toen ik m’n verhaal begon binnen 5 seconden wat er aan de hand was (goh, het probleem vast niet eerder gehoord…). Maar aangezien m’n MacBook twee weken uit garantie was kon ze niets voor mij betekenen.

Kijk, dat je als Apple zijnde een fuckup hebt gemaakt, tsja… dat kan iedereen gebeuren en vind ik niet zo’n probleem. Dat gebeurt mij ook regelmatig. Maar wanneer ik erachter kom dat ik een fuckup heb gemaakt, dan neem ik wel m’n verantwoordelijkheid en doe ik er alles aan om het probleem zo goed mogelijk op te lossen – dat is wel het minste wat je kan doen, toch? En in het verleden hebben o.a. HP en Microsoft contact opgenomen om productiefouten (waarvan ik als koper niet eens wist dat ze er waren) te herstellen. Zo hoort het, en dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat bij mij printer nog steeds equivalent staat aan ‘HP’, en wanneer ik een printer zou willen kopen het feit dat een HP wordt een no-brainer is (helaas voor HP heb ik totaal geen behoefte aan een printer…). Maar goed, Apple denkt er blijkbaar anders over. Gewoon stilhouden, en hopen dat het probleem zich na de garantieperiode voordoet. Erg netjes.

De makkelijkste oplossing is natuurlijk om ‘gewoon’ een nieuwe accu te kopen, maar ik weiger eigenlijk voor die oplossing te kiezen. Op dit moment pleur ik hem nog liever van het balkon af dan dat ik ooit ook nog maar 1 cent uitgeef aan een Apple product. Dus waarschijnlijk koop ik gewoon een nieuwe laptop… (oh, wacht… dat heb ik al gedaan… kuch…).