Normaal gesproken bieden de laatste dagen van het jaar een uitgelezen mogelijkheid om terug te blikken op het afgelopen jaar, en te mijmeren over de grootste miskopen van dat jaar. In de afgelopen jaren heb ik er al best veel gehad…. M’n DVD recorder, die ik al 3x gebruikt heb om iets op te nemen; m’n MacBook, die ik 3x per jaar aanzet; m’n dual-TV tuner kaart die ik een jaar geleden gekocht heb en nog steeds niet werkend heb gekregen onder Vista; m’n HTC Touch telefoon, die alles doet, behalve bellen; m’n Logitech Harmoney 885, 250 euro voor een afstandsbediening is eigenlijk best duur; m’n Wake-up-light wekker, die me eigenlijk niet echt wakker maakt. Maar dit jaar kan ik eigenlijk niets verzinnen.

Dat zou natuurlijk kunnen komen doordat ik dit jaar eigenlijk weinig heb gekocht. Geen Asus EeePC (ik zit al maanden te bedenken waarom ik er eentje wil, maar ik kan maar geen goede reden verzinnen), geen nieuwe telefoon (weer teruggegaan naar m’n oude T630 toen ik me realiseerde dat de enige twee must-haves (kunnen bellen en bluetooth) gewoon op die telefoon zitten), geen Wii, geen 46 inch televisie (ik heb wel een paar keer bij de Mediamarkt getwijfeld…. die dingen zijn echt goedkoop geworden… maar ja, ik gebruik m’n TV eigenlijk amper….), geen 10-22, 17-55 en 70-200 (waarom eigenlijk niet :)), geen nieuwe bank (eerst maar eens een nieuwe woning), geen nieuwe woning (tsja, wat voor nieuwe woning wil ik eigenlijk, en waar).

Misschien m’n aandelen dan? Ik ben de afgelopen maanden vrij structureel een paar keer per maand vrij significant (lees: ongeveer m’n halve netto maandloon per maand) aan het inleggen op AEX en Financials. Met de dalende koersen levert dat een YTD resultaat van -3.5K op. Maar goed, dat is allemaal ingecalculeerd, en korte-termijn-denken, dus om dat nou een miskoop te noemen (ja, uiteraard stap ik ook liever in op het absolute minimum-punt, maar ja, als ik dat kende….).