Omdat ik meegedaan had aan de Dam tot Damloop krijg ik het Parool 2 of 3 weken gratis (het foldertje gaf aan 2, de website gaf aan 3… nou ja, we zien wel…). Ach ja, de bezorging stopt vanzelf na die periode. Dus waarom ook niet. Tijdens m’n middelbare-school periode las ik ‘s ochtends tijdens het ontbijt altijd de krant. Tijdens m’n studietijd hadden we met de flat af en toe eens een proefabonnement, maar las ik hem amper. Sinds ik werk heb ik misschien 5x op zaterdag een krant gekocht. En om een of andere reden heb ik niet het gevoel dat ik tegenwoordig iets mis.

Nou ja, ik krijg hem inmiddels anderhalve week binnen. En ik moet zeggen: het is weer eens goed om bevestigd te zien worden dat een krant niet meer past bij mijn leven. Ik heb hem 3x niet ongezien weggegooid, en de drie keer dat ik hem wel doorgebladerd heb, kwam ik niet veel verder dan… wist ik al… heb ik al gelezen… oud nieuws…. Eigenlijk kwam het er op neer dat ik wanneer ik ‘s avonds de krant doorbladerde al het nieuws al via andere kanalen al tot me genomen had.

In deze tijd van email, RSS feeds en websites is het vrij kansloos om 1x per dag een snapshot te maken van het nieuws en er dan uren over te doen om dat te bij de lezer te brengen.