Net als vorig jaar de Dam tot Damloop gelopen. Dit jaar een stuk meer getraind, twee weken vantevoren had ik de 6.5 kilometer gehaald. Dus mijn doelstelling om sneller te zijn dat vorig jaar zou op zich haalbaar moeten zijn.

De voorbereiding in het weekend zelf was iets minder optimaal: van vrijdag op zaterdag maar een paar uur geslapen, en zaterdag op zondag kwam ik om 01:15 thuis. Om 07:09 weer opgestaan, en de eerste bus gepakt naar het station. Het was een stuk kouder dan vorig jaar, dus de tijd voor de stad voornamelijk doorgebracht in de kantine van het zwembad. Maar ja, dan toch maar de kou in.

Het lopen ging eigenlijk een beetje vergelijkbaar met vorig jaar. Alleen stonden er geen 2 bussen bij de start van het parcours, maar slecht 1 :). Het hielp wel een behoorlijk stuk dat ik het parcours kende. Enigszins kunnen inschatten hoe ver je nog moet helpt wel. Ik ben iets sneller gestart, dus dat betekent ook meteen dat ik in het tweede gedeelte minder mensen heb ingehaald, dus van het leedvermaak was dit jaar iets minder sprake. In de laatste paar honderd meter ben ik weer helemaal kapot te gaan, maar dan dit keer zonder ik heb versneld.

Maar het eindresultaat mag er (vind ik zelf :)) wel zijn, in 34:29 heb ik hem uitgelopen. Bijna 3 minuten sneller dan vorig jaar!