Een collega vroeg het al: en hoe bevat je nieuwe tandpasta? Nou ja, zo’n vraag kan je natuurlijk alleen beantwoorden met een heuze tandpasta review!

Nou ja, eerst de Colgate MaxFresh met Cooling Crystals Cool Mint maar. Deze tandpasta zit in een ‘gewone’ tube, en bevat als coole feature cooling crystals. Wanneer je de tandpasta op de tandenborstel smeert zie je inderdaad van die stukjes zitten in het enigszins doorzichtige tandpasta. Visueel een pluspunt dus. Bij het poetsen merk je er echter weinig van… Eigenlijk is het gewoon net als gewone tandpasta.

De AquaFresh Iso-active Fluoride Toothgel Tripple Protection Citrus Mint daarentegen ziet er eigenlijk heel gewoon uit. Gewoon een redelijk neutrale effen kleur. Toothgel in plaats van tandpasta, dat merk je wel… ‘t is inderdaad een veel zachtere gel. Geen idee of ik dit nou als voordeel moet beschouwen of niet. Ik heb ook niet kunnen terugvinden of ik nou nog water toe moet voegen… De smaak is wel een beetje wennen, maar tandpasta met citroen-smaak is best ok. Lekker fris. Maar ja, dan de verpakking. Ik was in eerste instantie bang dat ik tandpasta met scheerschuim zou verwarren. Echter, de kans daarop is in de praktijk (zelfs ‘s ochtends vroeg) nihil. Maar wat wel een beetje een probleem is: de spuitbus wordt een grote kliederboel… wat een troep… de helft van de tandpasta blijft niet op je tandenborstel zitten, maar komt aan de buitenkant van de bus te zitten. Niet echt een aanrader dus.

Conclusie: ik ga weer gewoon lekker terug naar m’n oude vertrouwde normale tandpasta.

Testverantwoording (om het nog een beetje wetenschappelijk te laten zijn natuurlijk): de tandpasta is gebruikt in combinatie met een Aquafresh Gel Flex tandenborstel (‘De nieuwe gel technologie bereikt 3x meer tandoppervlak voor een effectieve reiniging van tanden en tandvlees’) en een Oral-B CrossAction tandenborstel (‘Unieke CrissCross borstelharen zijn schuin en in tegengestelde richting geplaatst om tandplak los te maken en te verwijderen’).