De Blu-Ray versie van Helvetica komt pas op 28 mei uit, en wie weet hoelang het nog gaat duren voordat ik ook daadwerkelijk een Blu-Ray speler heb. Dus ik heb maar een mp4 versie gedownload, dat gaat wat sneller en die kan ik in ieder geval afspelen :)

De documentaire is erg goed. Leuke interviews. Zowel ‘voorstanders’ als ‘tegenstanders’. De eerste helft gaat eigenlijk geheel over Helvetica, en vond ik veruit het meest interessantst. Het stuk tussen 45-60 minuten vond ik duidelijk het minst: eigenlijk gaat het helemaal niet meer over Helvetica, maar alleen over de huidige beweging tegen Helvetica – maar gelukkig duurt dat stukje maar een kwartier.

Wat me trouwens opgevallen is is dat Helvetica in zo ontzettend absurd veel logo’s voorkomt. Ik wist dat het omnipresent was, maar zo omnipresent? :) Randstad, De Bijenkorf, Texaco, American Airlines, Orange, Primafoon, Toyota, Jeep, Kawasaki, Aprilia, Tupperware, Lufthansa.