Omdat ik Tsjechie toch wel graag telefonisch bereikbaar wil zijn, en roaming best wel een dure grap kan worden en omdat ik – wanneer ik in Tsjechie zit – eigenlijk alleen maar naar Tsjechische nummers bel (als ik al bel…) heb ik gekeken naar de optie van een prepaid card.

Er zijn in Tsjechie drie aanbieders van mobiele telefonie:

Telefonica O2 (vroeger: Eurotel)

Vodafone (vroeger: Oskar)

T-Mobile

Voor mij is het enige criterium eigenlijk de houdbaarheidsdatum van je tegoed. Het gaat mij puur om ‘noodgevallen’ waarbij het wel handig is om bereikbaar te zijn, bellen zal ik zeer zelden.

De site van T-Mobile geeft geen enkele nuttige info over hun prepaid optie. Dus die kunnen we in ieder geval wegstrepen.

Bij Vodafone is je tegoed wanneer je opwaardeert tussen de 200-1200 6 maanden houdbaar.

Bij O2 is je tegoed wanneer je opwaardeert tussen de 100-500 6 maanden houdbaar.

Dus met deze gegevens gekozen voor een O2 prepaid card. Me nog om laten lullen om voor 350 op te waarderen (dan kon ik meedoen met een speciale actie en kreeg ik twee keer zoveel… – om een of andere reden lukken dat soort acties bij mij ook altijd… – ik had misschien nog beter 550 kunnen opwaarderen :)). Dus ik heb nu 750 kronen aan beltegoed… hmm…. dat ga ik nooit van m’n leven opkrijgen :)

Maar goed, achteraf gezien had ik misschien toch beter voor Vodafone kunnen gaan, die 100-500 bij O2 is wel leuk, maar wanneer de kleinste opwaardeermogelijkheid 250 kronen is (net als bij Vodafone) maakt het natuurlijk weinig uit. Vodafone biedt tegenwoordig (toen ik m’n kaart kocht nog niet) als service dat je het tegoed op een verlopen kaart na opwaarderen weer terugkrijgt.

Maar goed, eerst maar eens zorgen dat ik voor 23 juni m’n kaart opgewaardeerd heb :)