Vandaag was ik bijna op tijd terug voor Nederland – Ivoorkust, alleen de eerste 8 minuten gemist, dus in tegenstelling tot de heenweg ging het vervoer op de terugweg wel uitstekend.

Vandaag eigenlijk erg weinig te melden: ‘s ochtends opgestaan, ontbeten, uitgecheckt, en naar het vliegveld te gaan.

Dit keer met de Dublin Aircoach gegaan. Een stuk beter idee dan met lijn 747, die 2 euro extra waren goed besteed. Bagage veilig onderin opgeborgen ipv dat je maar moet afwachten of een grappig Dublinner met je koffer naar buiten rijdt bij een halte (‘t zal wel niet gebeuren, maar ‘t is toch niet zo’n prettig idee), geen de-tour door allerlei buitenwijken van Dublin, een chauffeur die wel enigszins fatsoenlijk Engels spreekt.

Incheckbalie: 1 wachtende voor u. Handbagage-check: 200 wachtenden voor u (itt Schiphol voeren ze die direct uit bij het betreden van de gate, dus voordat je tax-free allerlei spullen kan kopen die dienst kunnen doen als moordwapen…), maar dankzij Ierse efficientie was dat ook een kwestie van 10 minuten. Met andere woorden: 47 minuten nadat ik m’n hotel had verlaten (op de heenweg zat ik toen nog op ongeveer 100 meter van m’n huis af, te wachten op een bus naar het station… :() zat ik op een stoel te wachten op het vliegtuig bij de juiste gate. Oeps… Nou ja, in 2.5 uur half boek uitgelezen, was op zich ook wel interessant.

De uitleg in het vliegtuig over hoe de riem werkt enzo was dit keer eens niet ook in het Gaelic, dus dat scheelde ook weer gedachten als ‘is dat nou Engels?’ :). Nou ja, en toen was ik dus weer in Nederland. Maandag gewoon weer aan het werk…

‘t is in ieder geval goed om te merken dat het ‘normaal’ rechts rijden niet weer een kwestie van wennen is, in de paar keer dat ik moest oversteken vandaag (ok, om precies te zijn: 1x) keek ik automatisch onbewust gewoon goed.