Vandaag eigenlijk niet zoveel te melden. Na het ontbijt een beetje in Dublin rondgelopen zonder echt doel voor ogen.

Geprobeerd Trinity College te bezoeken, maar om een of andere reden liep ik gewoon langsheen. Zo ongeveer tussen de middag Eason ontdekt, een wel leuke boekwinkel. Ik denk dat de grote boekwinkels in Praag groter zijn, maar hier hebben ze wel meer Engelstalige boeken :) Daar even een kleine shopping-spree gehouden en wat boeken gekocht die ik in Nederland lastiger kan vinden.

Ook meteen een fatsoenlijke map van Dublin gekocht. Bij Lonely Planet hebben ze niet door hoe je logische maps maakt waar je iets aan hebt wanneer je door een stad heen wandelt. Het is erg onlogisch wanneer je rechts van een pagina afwandelt, dat je dan een aantal pagina’s terug moet bladeren, en dan op een kaart met een compleet andere schaal terechtkomt. Daarnaast heeft die Lonely Planet gids nog iets wat me erg irriteert: alles is gesorteerd op wijk. Wanneer ik een interessant muzeum zoek maakt het me echt niet uit in welke wijk die zich bevind… Dus de Lonely Planet guide is vanaf vanmiddag geditcht en vervangen door een alternatief.

Hiermee heb ik meteen een tweede poging ondernomen om bij Trinity College te komen. Dit keer met wat meer success. Wat echt erg vreemd is is dat er maar 1 ingang is (zeg maar de Dublinse Checkpoint Charley). Ik was eerst drie-kwart om het terein heengelopen, en daarbij was ik niet echt onder de indruk: voornamelijk oude inspiratieloze zut. Maar toen ik echter binnen op het terein was veranderde dat wel. Mooie gebouwen (wel oude zut), in een plezierige omgeving. Kan me echter niet goed voorstellen dat de studenten en medewerkers zo blij zijn met de constante aanwezigheid van toeristen… Wat erg leuk is om te zien is dat de bordjes om het gras niet te betreden echt werken. In Nederland wordt dat meteen als uitdaging gezien…

Daarvoor trouwens nog even langs het Nationale muzeum geweest. Met gratis toegang zoals het hoort (dankzij de PDA versie van nu.nl kan ik mooi up-to-date blijven zodat ik de stukjes ook een beetje actueel kan maken :)). De gratis toegang heeft me echter niet kunnen overhalen om het muzeum ook in te gaan.

Verder nog een mooi park en een mooi winkelcentrum bezocht. Voor zove winkelcentra mooi kunnen zijn natuurlijk, en met Winkelcentrum Kanaleneiland en Hoog Catherijne als referentiekader in het achterhoofd moet je mooi natuurlijk wel met een korreltje zout nemen :)

Verder valt het me op dat ik tot nu toe meer groepen Tsjechen dan groepen Nederlanders tegen ben gekomen (4 vs. 1). of er zijn zoveel Tsjechen hier op vakantie, of zo weinig Nederlanders, of de Nederlanders vallen minder op.

Al die spookrijders hier begin ik inmiddels wel

een beetje aan te wennen, hoel het bij straten zonder stoplichten nog steeds we’ll een vervelend iets is. Over stoplichten gesproken: de meeste Dublinners negeren ze behoorlijk, een stuk meer dan in Utrecht. De SFX van de stoplichten zijn trouwens erg leuk. Wanneer ik de kans krijg, ik het niet vergeet, en het lukt, zal ik het eens opnemen met m’n PDA.

Morgen op het programma staat zo’n Dublinse brouwerij, kijken of ik m’n eerste Guiness van m’n leven ga drinken…