Ik blijf aan het verzekeren de laatste tijd, maar goed, maandag m’n reisverzekering (bij Elvia uiteraard, vanwege voor de hand liggende redenen) maar eens in orde gemaakt. Aangezien ik binnenkort zowel naar Praag als naar Dublin ga voor een doorlopende reisverzekering gekozen. In totaal wel iets duurder dan twee keer een kortlopende reisverzekering, maar goed, wel zo makkelijk natuurlijk.

Aangezien ik, in tegenstelling tot de meesten, voordat ik op verzekenden klik wel de algemene voorwaarden lees kwam ik een raar iets tegen: de verzekering was alleen geldig voor reizen geboekt na het afsluiten van de verzekering, of max. tot 7 dagen daarvoor. Raar. Maar goed, aangezien ik m’n reis al een maand geleden geboekt had maar de ingangsdatum naar vorige maand gezet. Maar toen kreeg ik de melding dat de ingangsdatum niet in het verleden mag liggen. Daarna nog met een collega ge-MSN’t of tussenpersonen misschien wel DPR’s in het verleden mogen afsluiten. Maar toen begon het te dagen: ik zat al een half uur naar algemene voorwaarden van een annuleringsverzekering te kijken (en dat terwijl ik helemaal geen annuleringsverzekering had aangevinkt) (ok, ik geef toe: het staat in principe wel op de pagina, maar op het scherm heb je wat dat betreft toch net iets minder overzicht dan wanneer je de algemene voorwaarden op papier zou hebben); de reisverzekering had geen eisen met betrekking tot de boeking.

Dus uiteindelijk gewoon een DPR kunnen afsluiten, maar echt heel erg handig is zo’n alles-in-1 algemene voorwaarden bestand niet.