Toen ik een tijdje geleden las dat het NOS wou stoppen met het uitzenden van het songfestival was ik wel blij: ik vind het een groot flauwekul dat hier belastinggeld aan wordt gespendeerd. Met muziek maken heeft het weinig te maken, en voor ‘het europese gevoel’ hebben we de EU. Bovendien is er al een commercieel alternatief (Idols) dat net zo slechte muziek oplevert (ok, misschien wel beter) en tenminste niet belastinggeld opeet.

Toen ik in de zin erna las dat een andere omroep het ging overnemen was ik weer wat minder blij…

Gisteren uiteraard nog wel even gekeken (zo ben ik dan ook wel weer :)). De stem-ronde, niet de liedjes. En op de BBC, niet bij de NOS. Dan is het tenminste gewoon in breedbeeld, en heb je er goed commentaar bij. Wat is het toch schitterend om die Terry Wogan van dat heerlijke sarcastische commentaar te geven. Wanneer je het allemaal niet al te serieus neemt is het best een leuk avondje kansloos TV (beetje jammer dus dat de NOS het duidelijk wel serieus neemt…).

Dus ook nog Paul de Leeuw ons land belachelijk zien maken (ok, voor zover je je land tijdens het Europees Songfestival belachelijk kan maken natuurlijk :)). Wanneer je wat achtergrond informatie hebt over Paul de Leeuw, dan was het stukje wat hij opvoerde nog wel te waarderen, maar in 35 andere landen kennen ze hem niet. Dus in 35 andere landen was het stukje gewoonweg niet leuk (of gewoonweg: stomvervelend). Beetje jammer.