Toen ik vorige week weer eens bij Broese rond zat te kijken naar nieuwe boeken (niet echt veel bijzonders gezien, was eigenlijk op zoek naar Mastering JSF, maar uiteindelijk weg gegaan met Shell Scripting), zag ik bij de uitgang het boek Freakonomics liggen. Niet al te duur, dus die ook maar meegenomen.

Dat weekend ook maar begonnen met lezen, en inmiddels is ie uit. Het boek leest makkelijk weg, en heeft eigenlijk geen hoofdonderwerp maar gaat gewoon overal en nergens over. De enige samenhang tussen de verschillende onderwerpen die aan bod komen zijn dat het maatschappelijke onderwerpen zijn die redelijk gevoelig liggen (abortussen, drugsdealers, goed ouderschap) die de auteurs behandelen met behulp van statistische gegevens. Al met al een leuk boek om je een weekend mee te vermaken in de zon.