Vorige week 3 dagen lang bij Redbus geweest voor m’n werk. De eerste keer van m’n leven in een echt data centre… Veel erg coole dingen gezien die behoorlijk LVT zijn: 3U SAN met 14 schijfjes, contactdozen met ledjes die het huidige gebruik aangeven en via UTP gemanaged kunnen worden, en voor de rest natuurlijk die honderden/duizenden servers: wel behoorlijk indrukwekkend…

Maar ook: een oorverdovend lawaai. De eerste 5 minuten heb je het niet zo in de gaten, na een kwartier begint het irritant te worden. Na een half uur realiseer je je dat je de komende tijd in die pokke-herrie blijft zitten, en na 2 uur begint de herrie al wel z’n tol te eisen. Niet erg prettig wanneer je werk doet waar concentratie en scherpte wel erg belangrijk is. Ook niet fijn: de telefoonverbinding: door de afscherming en het lawaai is het telefoneren een redelijk drama: zowel het ontvangst is erg slecht, en door het geluid hoor je ook vrij weinig.

Maar ja, van woensdag t/m vrijdag daar gezeten (gestaan is een beter woord..) (donderdag en vrijdag gelukkig met oordopjes!) en vrijdagmiddag was ik echt helemaal kapot: juist op het meest critische moment. Was ook erg blij dat het weekend was, en zaterdag ook pas om een uur of 14:30 m’n bed uitgekomen.

Nou ja, de klus is in ieder geval geslaagd afgerond, en dat is toch het belangrijkste.