Gisteren moest ik een paar GB copieren vanaf m’n laptop naar m’n PC. Aangezien ik geen zin had in kabels inpluggen, en m’n draadloos netwerk toch echt een beetje te langzaam is voor dit soort acties, besloot ik maar de diskette++ manier te gebruiken. Dus, cardreader in m’n USB poort, 1GB compactflash erin, en copieren maar.

Dat duurde toch wel even iets langer dan verwacht… Ik haal vanaf m’n laptop maar zo’n 1.5 MB/s met schrijven naar m’n Kingston High Speed kaartje. En dat terwijl m’n Kingston (‘slow speed’) SD kaartje met dezelfde laptop en dezelfde cardreader zo’n 8-9 MB/s haalt.

Normaal gesproken merk ik het verschil niet zo, want m’n PC heeft geen USB2, dus ik haal op m’n PC in alle gevallen 1 MB/s (een half uur nadat ik de High Speed versie van m’n CF had gekocht realiseerde ik me dat…)

Uiteindelijk toch maar een cross-kabeltje in m’n laptop geprikt, maar om een of andere stomme reden lukte het niet echt om m’n verbinding met m’n PC op te zetten (misschien door de actieve draadloze verbinding; dat zou toch moeten werken lijkt me..). Daarna mezelf toch maar verloren gegeven, en m’n laptop in m’n router geprikt, en alles draadloos overgezet, da’s om een of andere reden toch nog het snelst (niet zozeer qua tijd, maar wel qua tijd voor gebruikershandelingen).