Vorige week vrijdag m’n intest gehad bij een rijschool die wel op een normale manier aan informatievoorziening doet. Het feit dat ik 25 ben, en nog nooit rijles heb gehad doet wel vermoeden dat ik waarschijnlijk niet echt een natuurtalent ben qua autorijden. Dus ‘redelijk gespannen’ kwam ik aan. Eerst een ‘persoonlijkheidstest’ moeten invullen waarmee ze al een schatting kunnen maken van wat voor type leerling je bent (goh, da’s knap). Een kwartier later kwam mijn instructuur voor die uur.

Na wat administratieve handelingen zat ik tien minuten later in de auto. Eigenlijk meteen na wat korte uitleg (gas = rechts, remmen = midden, koppeling = links (ja, de theorie van het autorijden, die kende ik al :)) werd ik in een stille woonwijk achter het stuur gezet. Nou ja, gordels om!, stoel naar voren, en rijden maar. Eigenlijk was dat best wel leuk, en het viel me ook nog wel mee ook. Geeneens de motor af laten slaan, en niemand doodgereden. Da’s natuurlijk altijd erg belangrijk. In totaal bijna een uur gereden, inclusief een stuk ‘hoofdweg’ en een stuk autobaan (ok, oprit op, en de volgende oprit er meteen weer af, echt een autobaanrit kan je dat niet noemen). Ook nog ergens 100 gereden waar je 70 mag :) (ok, na het bord wel 70 gaan rijden uiteraard, aangezien de rest van de mensen dat ook deed leek het me ook geen goed idee om al voor dat bord het gas los te laten).

Nou ja, bijna een uur later was ik dus weer terug. M’n rug was kletsnat van het zweet, maar ‘t was volbracht. Blijkbaar hebben ze wel vertrouwen in me, want ik ga een pakket B doen (A = beste, D = slechtste; ik had eerder op E of F gerekend :)). Volgende week theorie, vanaf begin november simulator, en dan eind november/begin december echt lessen. Spanndend.