Ik ben (of beter gezegd: was) op zoek naar een rijschool waarbij ik binnen 2 of 3 weken m’n rijbewijs kan halen (of in ieder geval: een poging daartoe kan ondernemen…). De meest bekende rijschool die dit aanbied is de ANWB. Dus dat was plek 1 om mijn zoektoch te beginnen.

Dus zo gezegd, zo gedaan. Naar de website gegaan, info gelezen. Echt diepgaande informatie ontbreekt, maar ja. Informatie over wanneer het mogelijk is om de rijlessen te volgen (of waar) is niet eens diepgaande informatie, maar toch wel vrij noodzakelijke. Nou ja, dan maar op de ouderwetse manier informatie inwinnen: langs gaan. Nou ja, op naar de ANWB dan maar. Gelukkig hebben ze in Utrecht 3 fillialen, dus dat komt wel goed. Wanneer ik een tijdje later in de ANWB winkel sta zie ik 3 balies, maar bij geen van de balies lijken ze iets van rijlessen te behandelen (afrekenen? vakantie? verzekeringen? nee dus). Nou ja, voorzichtig probeer ik bij de dichtsbijzijnde balie toch wat informatie los te peuteren. ‘Nee, de rijlessen, daar weten wij niets van, dat gaat niet via ons. Ik kan je wel een foldertje meegeven’. Met een foldertje sta je weer op straat. Tijdens de tramrit terug naar huis het foldertje maar eens doorgelezen, maar de inhoud kwam me eigenlijk wel een beetje bekend voor: precies dezelfde non-informatie als op de site. Maar niet getreurd: op de achterkant staat ‘Meer weten?: anwb-rijopleiding’. Ah, ze hebben dus een extra site waar wel meer informatie op staat! Zodra ik thuis kom meteen m’n PC opgestart en naar de site gegaan. 2 seconden na het intypen van de URL krijg ik echt een zucht-moment: de URL is een redirect naar de pagina’s op de normale ANWB site. Zucht.

Wanneer je met Meer weten? naar een site verwijst, zorg er dan ook voor dat er op die site meer informatie staat! Zucht.

Nou ja, samen met de spam (of ik niet lid wou worden van de wegenwacht? Nee!) is het eindresultaat heel duidelijk: geen ANWB opleiding voor mij. Ik ga wel naar een rijschool die mij wel op een normale manier van informatie voorziet.