Toen Hanny en ik zaterdag boodschappen deden, stond op ons lijstje muisjes. Het pakje thuis was bijna op, dus tsja, dan wordt het tijd voor een nieuw doosje, nietwaar? Niet zo’n moeilijke opgave zou je zeggen, maar al snel bleek dat het allemaal toch wat ingewikkelder lag.

Bij de muisjes aangekomen (zelfs zonder gebruik te maken van de Appie-app…) werden we voor een groot raadsel gesteld:

Waarom zijn blauwe muisjes goedkoper dan roze muisjes?

Enige hypotheses:

– Er worden meer jongens geboren dan meisjes, dus er worden meer blauwe muisjes dan roze muisjes verkocht. Door het schaal-grootte-voordeel bij de Ruijter kunnen blauwe muisjes daardoor goedkoper geproduceerd worden, en zijn ze daarom goedkoper.

– De Ruijter probeert van Nederland een tweede China te maken. Door verlaging van de prijs van blauwe muisjes proberen ze een prijsprikkel te ontwikkelen voor het krijgen van jongetjes ipv meisjes. Pas wanneer over 20 jaar de geslachtsratio niet de 1.20 benadert in Nederland, kunnen we deze hypothese verwerpen…

– De blauwe kleurstof is goedkoper dan roze kleurstof.

– AH heeft een fout gemaakt.

Tot het moment dat dit mysterie opgelost is, blijven we (net als de meeste mensen blijkbaar, gezien het voorraad-verschil) gewoon blauwe muisjes eten….