Vorige week kwam ik – geen idee meer hoe – bij toeval uit bij een pagina waar je video’s kan downloaden van de college’s van een compleet vak aan de MIT: http://groups.csail.mit.edu/mac/classes/6.001/abelson-sussman-lectures/ (Je kan ook alle video’s in 1x downloaden via een torrent – kijk, dat 80% van de torrents op The Piratebay legaal zijn klopt dus toch :)).

Het is toch wel een beetje een raar gevoel. MIT is toch het walhalla van elke technische student. Maar voor gewone personen ook compleet onbereikbaar. Dus wanneer je als ‘gewone’ ex-student van de UT een college-reeks van MIT kan volgen, dan is dat stiekem wel een beetje een jeugd-droom die uitkomt.

‘I’d like to welcome you to this course on computer science’ waarna de docent meteen

‘The constraints imposed in building large software systems are the limitations of our own minds. So, in that sense, Computer Science is like an abstract form of engineering; the kind of engineering where you ignore the constraints that are imposed by reality.